Deserek nerkowcowy
Składniki na cztery
porcje:
½ filiżanki nerkowców
¼ filiżanki soku
pomarańczowego (świeżo wyciśniętego)
¼ filiżanki oleju
kokosowego
¼ filiżanki wody
2-4 listki mięty
1 łyżka syropu z agawy
szczypta soli
2-3 łyżki mleka
roślinnego
Dzień przed, wieczorem,:
zalać wodą orzechy następnie rozgnieść liście mięty i włożyć do oleju
kokosowego (liście nadal muszą byś w całości bo musimy je wyciągnąć) i zostawić
na noc.
Rano odcedzić orzechy od wody i wyciągnąć z oleju liście mięty, a następnie obie rzeczy zmiksować. Gdy te dwa składniki się połączą dodać resztę i zmiksować na gładką masę. Podzielić na cztery równe porcje (wlać do naczyń w których chcecie podać deser) i odstawiamy do lodówki na 3-6 godzin.
Rano odcedzić orzechy od wody i wyciągnąć z oleju liście mięty, a następnie obie rzeczy zmiksować. Gdy te dwa składniki się połączą dodać resztę i zmiksować na gładką masę. Podzielić na cztery równe porcje (wlać do naczyń w których chcecie podać deser) i odstawiamy do lodówki na 3-6 godzin.
Cashew dessert
Ingredients for four servings
½ cup of cashews
¼ cup of orange juice (freshly squeezed)
¼ cup of coconut oil
¼ cup of water
2-4 mint leaves
1 tbsp of agave syrup
pinch of salt
2-3 tablespoons of vegetable milk
¼ cup of orange juice (freshly squeezed)
¼ cup of coconut oil
¼ cup of water
2-4 mint leaves
1 tbsp of agave syrup
pinch of salt
2-3 tablespoons of vegetable milk
The night before: Pour
water over nuts, then mash the mint
leaves and add to the coconut
oil (leaves still
need to be in one piece because you have to take them out) and leave over the night.
In the morning drain the nuts and take the mint out of the coconut oil, and mix both ingredients. When they have combined, add the rest and blend until smooth. Divide into four portions (pour into the dishes in which you want to serve the dessert) and leave for 3-6 hours.
In the morning drain the nuts and take the mint out of the coconut oil, and mix both ingredients. When they have combined, add the rest and blend until smooth. Divide into four portions (pour into the dishes in which you want to serve the dessert) and leave for 3-6 hours.
takie nerkowcowe pyszności to zdecydowanie coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńNajlepsze jest w nich to, że robią się praktycznie same :)
Usuńświetne! wszelkie surowe desery, a tym bardziej z orzechów po prostu skradają moje podniebienie! :)
OdpowiedzUsuń