Krówki
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 340g tahini (ja robię sama)
- ½ filiżanki syropu z agawy / miodu
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki suszonej żurawiny
W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej kokosowy
razem z syropem z agawy lub modem. Następnie dodać resztę składników i
wymieszać dokładnie. Miksturę przełożyć do formy wyłożonej papierem do
pieczenia i wstawić do zamrażarki na około 4 godziny. Po wyciągnięciu pokroić i
gotowe. Przechowywać w zamrażarce ponieważ dość szybko się topią.
Fudge
- 3 tbsp of coconut oil
- 340g of tahini (I’m using homemade)
- ½ cup of agave nectar /honey
- 4 tbsp of cocoa powder
- 4 tbsp of dried cranberries
Melt coconut oil and agave nectar or honey on low heat. Add the rest of
ingredients and stir it well till everything combines. Transfer the mixture
into a container lined with baking paper and put into the freezer for 4 hours. After
that cut it and it’s done. Keep it in the freezer because it melts quickly.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz