środa, 12 sierpnia 2015

Zdrowe czekoladowe krówki wegańskie/ Healthy chocolate vegan fudge



 

Krówki


  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 340g tahini (ja robię sama)
  • ½ filiżanki syropu z agawy / miodu
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki suszonej żurawiny

W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej kokosowy razem z syropem z agawy lub modem. Następnie dodać resztę składników i wymieszać dokładnie. Miksturę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na około 4 godziny. Po wyciągnięciu pokroić i gotowe. Przechowywać w zamrażarce ponieważ dość szybko się topią.

Fudge


  • 3 tbsp of coconut oil
  • 340g of tahini (I’m using homemade)
  • ½ cup of agave nectar /honey
  • 4 tbsp of cocoa powder
  • 4 tbsp of dried cranberries

Melt coconut oil and agave nectar or honey on low heat. Add the rest of ingredients and stir it well till everything combines. Transfer the mixture into a container lined with baking paper and put into the freezer for 4 hours. After that cut it and it’s done. Keep it in the freezer because it melts quickly.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz