piątek, 27 marca 2015

Granola

 


Granola

2szklanki płatków owsianych
1 szklanka amaratusa
1/3 szklanki migdałów
1/3 szklanki pestek dyni
1/3 szklanki syropu z agawy
W dużej misce połączyć wszystkie suche składniki . Dodać syrop i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć równomiernie na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 175C w piekarniki przez 15-20min. Wyciągnąć z piekarnika i poczekać aż przestygnie i przesypać do szczelnego pojemnika.

Granola

2 glasses of oats
1 glass of amaranth
1/3 glass of almonds
1/3glass of pumpkin seeds
1/3 glass of agave syrup

In a large bowl, combine all dry ingredients. Add the syrup and mix everything well. Put it evenly on the baking sheet lined with baking paper and bake at 175C in the oven for 15-20min. Afterwards let it cool down and place into a sealed container.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz