- 1 filiżanka mąki
- 1/3 filiżanki zmielonych płatków owsianych
- 1 3/4 filiżanki mleka roślinnego
- szczypta sody
- szczypta soli
- trochę olejku waniliowego
W dużej misce wymieszać suche składniki. Wlać mleko i wszystko energicznie wymieszać trzepaczką albo mikserem. Ciasto na początku będzie dość rzadkie, dlatego dobrze zostawić je na 10-15min, żeby zgęstniało. Patelnię przed pierwszym naleśnikiem cienko posmarować olejem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć z jednej strony następnie przewrócić naleśnika i smażyć z drugiej.
- 1 cup of flour
- 1/2 cup of ground oatmeal
- 1 1/3 cups of plant milk
- a pinch of salt
- a bit of vanilla oil
In a large bowl, mix the
dry ingredients. Pour the milk
and mix all vigorously with a whisk
or electric mixer. At the beginning the batter will be quite
runny, so leave it
for 10-15min to thicken. Before frying the first pancake, thinly coat the
pan with oil and pour a ladle
of dough. Fry on
one side then flip the pancake
and fry on the
other.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz