sobota, 20 czerwca 2015

Pancakes



 

  • 1 filiżanka mąki
  • 1/3 filiżanki zmielonych płatków owsianych
  • 1 3/4 filiżanki mleka roślinnego
  • szczypta sody
  • szczypta soli
  • trochę olejku waniliowego

W dużej misce wymieszać suche składniki. Wlać mleko i wszystko energicznie wymieszać trzepaczką albo mikserem. Ciasto na początku będzie dość rzadkie, dlatego dobrze zostawić je na 10-15min, żeby zgęstniało. Patelnię przed pierwszym naleśnikiem cienko posmarować olejem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć z jednej strony następnie przewrócić naleśnika i smażyć z drugiej.

  • 1 cup of flour
  • 1/2 cup of ground oatmeal
  • 1 1/3 cups of plant milk
  • a pinch of salt
  • a bit of vanilla oil

In a large bowl, mix the dry ingredients. Pour the milk and mix all vigorously with a whisk or electric mixer. At the beginning the batter will be quite runny, so leave it for 10-15min to thicken. Before frying the first pancake, thinly coat the pan with oil and pour a ladle of dough. Fry on one side then flip the pancake and fry on the other.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz