Makaron z kremowym sosem
Jeśli jesteś tak zapracowany jak ja i nie masz za wiele czasu by zrobić obiad, jest to przepis dla Ciebie. Zajmuje około 20min a jeśli masz makaron z poprzedniego dnia będzie to dosłownie kilka chwil.- 400g makaronu
- 1,5 szklanki ugotowanej soi
- ½ szklanki mleka migdałowego
- ½ szklanki wody
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula dymka
- 1 łyżka sosu sojowego
- Roszponka
Makaron zalać wodą i gotować w lekko osolonej
wodzie. W tym czasie zmiksować soję z wodą i mlekiem oraz pokroić czosnek oraz cebulkę. Do
garnka wlać sos razem z czosnkiem oraz cebulką i delikatnie podgrzać następnie dorzucić
roszponkę z ugotowanym wcześniej makaronem. Gotować jeszcze przez moment ale
nie za długo bo nie chcemy żeby roszponka całkiem się rozgotowała. Smacznego!
Pasta with creamy sauce
If you are as busy as me every day you haven't got time to cook. So I came up with a very qick recipe. It takes about 20min to make and if you have cooked pasta it's even less.
- 400g of pasta
- 1.5 glass of cooked soybeans
- ½ glass of almond milk
- ½ glass of water
- 1 cove of garlic
- 1 spring onion
- 1tbsp of soy sauce
- Lamb’s lettuce
Cook the pasta in lightly salted water. In the meantime blend the
soybeans, water and almond milk and chop the garlic and onion. Pour the sauce into a pan with garlic
and onion and heat it up a bit. Add the lamb’s lettuce and the cooked pasta. Cook
it for a while but you don’t want to overcook the lettuce. Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz