Bezglutenowy wegański jabłecznik
- 3 filiżanki kaszy quinoa
- ½ filiżanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- ½filiżanki cukru
- 50g oleju kokosowego
- 4 średnie jabłka
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka cynamonu
Ugotować kaszę i zostawić na chwilę do
ostudzenia. Nastawić piekarnik na 200C.
W tym czasie pokroić trzy jabłka w kostkę a czwarte
zetrzeć na tarce. Dodać mąkę oraz
cynamon, wymieszać i odstawić. Roztopić
olej kokosowy i połączyć z kaszą.
Wymieszać wszystkie suche składniki
i połączyć z mokrymi. Przełożyć równomiernie ciasto do formy i na wierzch wyłożyć jabłka. Piec przez 40-50min.
Gluten-free the vegan apple pie
- 3 cups of cooked quinoa
- ½ cup of corn flour
- 2 tbsp of potato starch
- ½ cup of sugar
- 50g of coconut oil
- 4 medium apples
- 2 tbsp of corn
- 1tbsp of cinnamon
First cook quinoa. Let it cool a bit and turn on the oven for 200C. In
the meantime cut three apples and grate fourth, add flour and cinnamon mix
it and set aside. Melt the coconut oil and
add to the quinoa. Combine all the dry ingredients and combine them with the rest.
Put the dough evenly into a greased baking sheet and put the apples on top. Bake for 40-50min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz