czwartek, 26 lutego 2015

Wegańskie spaghetti z klopsami / Vegan spaghetti with bean balls

Wegańskie spaghetti z klopsami 

 Domyślam się, że wiele ludzi stwierdzi że to nie są klopsy bo przecież nie są z mięsa... Ale nie każdy musi kochać mięso albo po prostu z różnych powodów go nie je. Weganizm nie ogranicza się do jedzenia sałaty, stąd mam dla was pyszne spaghetti  z wegańskimi klopsami czy jak kto woli pulpetami albo jeszcze czymś innym. Smacznego!

  • puszka czerwonej fasoli
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1łyżka mielonego siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka papryki
  • sól
  • pieprz
  • makaron
  • ulubiony sos pomidorowy 
  
Fasolkę odcedzić, opłukać na sitku i zmiksować do uzyskane jednolitej konsystencji. Pokroić resztę składników, dodać do fasolki razem z przyprawami. Piec w piekarniku w temp. 180C przez 20-30min.

Vegan spaghetti with bean balls 

 For those ones who don’t like meat or just don’t want to eat it for other  reasons, I’ve got delicious vegan spaghetti with bean balls. Luckily, vegans don’t have to eat only lettuce. Enjoy!
  • 1 can of red bean
  • 1 small onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 spoon of ground flaxseed
  • 1/2 teaspoon of sewwt paprika
  • 1 teaspoon of basil
  • salt
  • pepper
  • pasta
  • favourite tomato sauce    
  
Drain the beans, rinse them in a sieve and mash. Cut the remaining ingredients and add to the beans with spices. Make small balls, put them on a baking sheet and bake in the oven at 180C for 20-30min.



 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz