sobota, 16 maja 2015

Makaron z kremowym sosem/ pasta with creamy sauce

 

Makaron z kremowym sosem

Jeśli jesteś tak zapracowany jak ja i nie masz za wiele czasu by zrobić obiad, jest to przepis dla Ciebie. Zajmuje około 20min a jeśli masz makaron z poprzedniego dnia będzie to dosłownie kilka chwil.


  • 400g makaronu
  • 1,5 szklanki ugotowanej soi
  • ½ szklanki mleka migdałowego
  • ½ szklanki wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula dymka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Roszponka

Makaron zalać wodą i gotować w lekko osolonej wodzie. W tym czasie zmiksować soję z wodą i mlekiem oraz pokroić czosnek oraz cebulkę. Do garnka wlać sos razem z czosnkiem oraz cebulką i delikatnie podgrzać następnie dorzucić roszponkę z ugotowanym wcześniej makaronem. Gotować jeszcze przez moment ale nie za długo bo nie chcemy żeby roszponka całkiem się rozgotowała. Smacznego!


Pasta with creamy sauce

If you are as busy as me every day you haven't got time to cook. So I came up with a very qick recipe. It takes about 20min to make and if you have cooked pasta it's even less.

  • 400g of pasta
  • 1.5 glass of cooked soybeans
  • ½ glass of almond milk
  • ½ glass of water
  • 1 cove of garlic
  • 1 spring onion
  • 1tbsp of soy sauce
  • Lamb’s lettuce

Cook the pasta in lightly salted water. In the meantime blend the soybeans, water and almond milk and chop the garlic and onion. Pour the sauce into a pan with garlic and onion and heat it up a bit. Add the lamb’s lettuce and the cooked pasta. Cook it for a while but you don’t want to overcook the lettuce. Enjoy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz